Zëri i Amerikës: Mali i Zi nën trysni politike për anëtarësimin në NATO (video)

0

Anëtarësimi i Malit të Zi në NATO po shkakton fërkime midis diplomacisë Ruse dhe autoriteteve malazeze për situatën në rajon. Ndërsa Rusia po angazhohet për formimin e një territori neutral në Ballkan, analistët dhe zyrtarët në Mal të Zi këtë e kuptojnë si një trysni politike ndaj një shtetit të vogël në rajon.

Ata theksuan se integrimi në NATO dhe BE është tejet pozitiv për Podgoricën dhe autoritetet malazeze kërkuan nga Moska që të respektojë të drejtën e Malit të Zi për ti marrë vet vendimet për të ardhmen e vendit.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj  përgatiti kronikën.