U përzgjodh idea më e mirë për skulpturat e Servantesit dhe Dulçinesë

0

Organizata Turistike e Ulqinit më herët ka lajmëruar opinionin që ka shpallur konkursin për punimin e skulpturve të Servantesit dhe Dulcinesë. Pas kësaj shpalljeje ku janë paraqitur disa kandidatë nga vendi dhe rajoni, Komisioni i përbërë nga z.Qazim Muja – kryetar, Dr Nail Draga – anëtar dhe Mehmet Aloja – anëtar, njëzërit ka sjellur vendimin që vendi i parë ti takojë z.Bujar Vani, i cili përveç dokumentacionit në formë të shkruar ka dorëzuar edhe figurën e punuar në skulpturë. Vendi i dytë i ka takuar z.Evis Kabilo kurse vendi i tretë z.Agron Ujkashi nga Ulqini.

Organizata Turistike e Ulqinit punimin e kësaj skulpture e ka planifikuar në bazë të Plan programit për vitin 2018, kështu që së shpejti do të fillojë me realizimin i cili shpresojmë të përfundohet para fillimit të sezonit turistik.

Sipas legjendës në Ulqin kah fundi i shekullit 16 si rob ka qenë edhe shkrimtari i famshëm Miguel de Servantes. Disa studiues të romanit përfundojnë se personazhi kryesor i romanit Dulcineja personifikohet si Ulqinake. Pra, kryevepra e tij Don Kishoti, ka dal pasi Servantesi ishte rob në qytetin e vjetër i cili atëherë, po edhe sot në shtetet romake quhej Dolcinjo. A mos do të thotë kjo që Dolcinea është emri i dytë për ulqinaken?
Ky tregim apo legjendë përjetësoi emrin Ulqin.

Drejtor i OT Ulqin
Mr Fuad Haxhibeti