Shqiptari i Cosa Nostras: Dallimi mes mafias shqiptare dhe të huaj

0

John Edward Alite i njohur si “Johnny Alletto” është gangsteri i famshëm shqiptar që ishte ngjitur në rangjet më të larta të mafias italiane Cosa Nostra.

Ai ishte dora e djathtë e John Gotti të ri dhe roja i tij personal, por kishte punuar edhe për John Gotti-in e vjetër, njeriu që besohet se eliminoi vet bosët e mafias për të udhëhequr më pas me pushtet të padiskutueshëm.

Alite, me prejardhje nga Gjirokastra për shumë vjet ishte pjesë e kësaj bote, derisa më pas u zu nga policia dhe përfundoi në një burg famëkeq në Brazil.

Ai kishte kuptuar se ish-bosët e tij po e shisnin te forcat e rendit, ndaj vendosi t’ua kthejë me të njëjtën monedhë.

Johni fal bashkëpunimit me organet gjyqësore sot është i lirë. Ai ka dhënë një intervistë për Info Magazine të Klan Kosovës – hera e parë për një televizion shqiptar.

Në intervistën e tij ish-gangsteri ka folur edhe për dallimin mes bandave në Amerikë. Ai ka treguar si shqiptarët janë ndryshe nga italianët e rusët.

“Një gjë që nuk e mësuam kurrë nga italianët është se italianët nuk janë edhe aq agresivë, ata manovrojnë duke përdorur trurin e tyre më shumë sesa muskujt dhe loja është e ndërtuar në atë mënyrë që sa më i dhunshëm që je, vëmendja drejt teje është më e madhe dhe ideja e të bërit shumë e shpejt para është afatshkurtër”, thotë Alite.