Shqipëri, miratohet ligji për Vettingun

0

Me 88 vota pro, asnje kunder dhe 1 abstenim Parlamenti i Shqiperise ka miratuar ne parim dhe nen per nen projektligjin “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë“. Opozita shqiptare bojkotoi votimin e ketij ligji. Gjate seances plenare opozita kundershtoi fuqimisht kete ligj dhe reformen ne drejtesi ne total me pretendimin se eshte antikushtetues megjithate qe nga ky moment ligji per vettingun hyn ne fuqi. Ky ligj është ligji i parë i cili do të shoqërojë paketën e ndryshimeve kushtetuese, për ta bërë të mundur zbatimin e reformës në drejtësi. Me miratimin e ketij ligji pritet qe te gjitha hallkat e gjyqesorit ne Shqiperi te kalojne ne siten e drejtesise!