Ministri Zenka uron festën e Bajramit

0

Deti me bisedoj  për vetëvehten, mbi madhësinë e vet, mbi të gjitha krijesat që jetojnë ne mbrendësinë e ti… I bisedova detit për Islamin dhe ai u ndie i vogël.

Me këtë citat, në emër të Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave dhe ne emrin tim personal, i dërgoi urimet më të përzemerta Reisit  Rifat Fejziq, të gjithë zyrtarëve te Bashkësisë Islame në Mal të Zi, dhe të gjithë qytetareve dhe qytetarëve të besimit Islam me rastin e festes së Bajram Ramazanit.

Kuptimi shpirtëror i Bajramit është  forcimi i unitetit,solidaritetit, tolerancës dhe përpjekja për të mirën e përgjithshme.Të gjithëve që e festojnë Bajramin u uroj paq, shëndet, lumturi dhe hare në gjirin  familjar duke u dëshiruar që drita e Bajramit  tju shëndris shpirtin dhe ti begato j me ndjenjat më të bukura dhe duke ju dhuruar shëndet dhe prosperitet  familjar.

Bajrami është festë i cili në vehte përmban elementë gjithë njerzor dhe univerzal,shenjat e kohës të  cilat çdo gjeneratë e re i jep vulën e egzistencës së vet dhe në at mënyrë dëshmon fuqinë e shpirtit që përciedhet me shekuj.

Si paralajmërues  i fitorës në sprova,Bajrami  vendos drejtpeshimin ne mes vlerave materjale dhe shpirtërore, prandaj  uroj të gjithëve që kanë agjëruar muajin e Ramazanit Zoti  tu pranoj lutjet dhe  agjërimin.

MINISTRI

Mehmed Zenka