Mali i Zi tërheq nga tregu fjalorin me fjalë diskriminuese për shqiptarët

0

Presidenca e Akademisë së Shkencave dhe Arteve e Malit të Zi tërheq nga tregu fjalorin tepër të diskutuar për shkak të disa fjalëve “diskriminuese dhe fyese” për popullin shqiptar dhe boshnjak.

Një fjalor i tillë shkaktoi reagime të ashpra nga disa parti shqiptare dhe boshnjake

Sekretar i Departamentit të Shkencave Humane në Mal të Zi, Niko Martinoviq, konfirmoi për REL vendimin “tërheqja është mënyra e duhur për të tejkaluar një gjendje irrituese për të dyja palët”.