Kosovë, Thaçi kthen për riprocedim listën e gjyqtarëve serbë

0

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, nuk do të bëjë dekretimin e 34 gjyqtarëve nga radhët e komunitetit serb, të propozuar nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës që nga muaji gusht i vitit 2015, kanë bërë të ditur për Radion Evropa e Lirë zyrtarë të Presidencës.

Zyra për media e presidentit Hashim Thaçi tha se propozimet nga Këshilli Gjyqësor, që janë pranuar përpara një viti, në periudhën para zgjedhjes së Thaçit për president, nuk janë proceduar, pasi, siç thonë ata, kanë kaluar afatet ligjore për emërimin e tyre.

“Pasi që nuk është ndërmarrë ndonjë veprim as nga Zyra e Presidentit, e as nga ana e KGJK e KPK, Departamenti për Çështje Juridike dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare, pranë Zyrës së Presidentit të Republikës së Kosovës, ka rekomanduar që Këshilli Gjyqësor i Kosovës të bëjë ripropozimin e gjyqtarëve nga komuniteti jo shumicë në Republikën e Kosovës, duke sjell propozimet e kompletuara, me të dhëna të sakta për gjyqtarët e propozuar për emërim”, thuhet, veç tjerash, në përgjigjen me shkrim nga presidenca për Radion Evropa e Lirë.