Ilir Meta: Përgëzoj partit shqiptare në arritje të rëndesishme

0

Presidenti i Shqipërisë Ilir Meta përshëndet miratimin e ligjeve që mundësojnë përdorimin e lirë të simboleve kombtare duke përgezuar partit shqiptare edhe gjithë insitucionet e Malit e Zi në kontributin në miratimin e këtyre ligjeve.

Në vijim postimi i plotë nga faqja zyrtare e Presidentit:

Përshëndes miratimin në Kuvendin e Malit të Zi të Ligjit për Zgjedhjen, Përdorimin dhe Shfaqjen Publike të Simboleve Kombëtare për t’ju garantuar pakicave kombëtare e drejta dhe liria e zgjedhjes, përdorimit dhe vendosjes publike të simboleve kombëtare, si dhe kremtimi i festave të tyre kombëtare. Ky ligj, që priste miratimin që prej vitit 2017 u garanton komunave ku shqiptarët përbëjnë 5% të popullsisë shënimin e festës kombëtare.

Një hap i rëndësishëm në drejtim të respektimit të të drejtave të pakicave dhe në dobi të forcimit të kohezionit social dhe kontributit të tyre në ndërtimin e shtetit të së drejtes.

Përgëzime jo vetëm partive politike shqiptare por të gjithë institicioneve në Malin e Zi që kontribuan në miratimin e këtij ligji të rëndësishëm.