Historia e dy binjakeve shqiptare. Nga emigrante, në doktore shkencash (video)

0

Dy motra binjake nga Patosi i Fierit, që u larguan nga Shqipëria fare të vogla në vitin 1997, sot janë doktore shkencash, njëra në Universitetin Harvard të Bostonit, tjetra në Kolegjin Universitar të Londrës, ku japin leksione dhe merren me kërkime shkencore.

Detina dhe Argita Zalli folën të shtunën në një sallë të Harvardit për jetën e tyre të veçantë dhe për suksesin e arritur në një moshë mjaft të re, që ato mendojnë se është fryt i përkushtimit të prindërve dhe i punës së tyre. Ata treguan për Zërin e Amerikës se si kishin emigruar fillimisht në Francë, në mënyrë ilegale dhe më pas në Britaninë e Madhe.

Ndiqni rrëfimin e tyre në videon e mëposhtme.