Gjukanoviç: Demarkacioni problem i brendshëm i Kosovës

0

Kryeministri malazez, Milo Gjukanoviç, deklaroi nga Ulqini se Mali i Zi nuk ka një çështje të hapur me Kosovën dhe se demarkacioni është problem vetëm i fqinjit të tij.
Gjatë një vizite pune në Ulqin, Gjukanoviç deklaroi se Mali i Zi nuk ka asnjë pretendim për territor të huaj me përjashtim të territorit të saj.
Gjukanoviç: Kjo është ajo që ne kemi biseduar disa herë me Presidentin, qeverinë dhe kryeministrin e Kosovës, dhe ka në të vërtetë dallim mes nesh. Natyrisht, është problem i brendshëm politik në Kosovë dhe mendoj se ky problem duhet zgjidhur atje. Ne nuk kemi pretendime ndaj territorit të këtij të fundit.
Ai tha se Mali i Zi është i gatshëm të presë për çështjen, derisa sa të arrihet dialogu i brendshëm politik në Kosovë.
Gjukanoviç: Megjithatë, në qoftë se ka një nevojë për t’u dëgjuar dhe arbitrazhi nuk ka asnjë problem për këtë. Për të shkuar në arbitrazh duhet të përcaktohet lënda e kontekstit, por nuk ka një “zonë të diskutueshme.
Gjukanoviç thotë se të gjitha mekanizmat për gjetjen e një zgjidhje janë të pranueshme për qeverinë malazeze, duke shtuar se nuk ka probleme me fqinjët.