Forca dhe Alternativa Shqiptare i dërgojnë kërkesë urgjente kryetarit të Kuvendit Ranko Krivokapiq

0

Forca e Re Demokratike dhe Alternativa Shqiptare , i kanë dërguar një letër urgjence kryetarit të Kuvendit Ranko Krivokapiq, ku kërkojnë shqyrtimin e menjëhershëm të iniciatëvës së të gjitha partive shqiptare për ndryshimin e ligjit zgjedhor.

Në iniciativën e nënshkruar nga kryetarët Nazif Cungu dhe Gjergj Camaj, në mes tjerash thuhet se Krivokapiq këtë iniciativë nuk e ka hedhur në shqyrtim gjatë mbledhjeve të kaluara të grupit punues i cili po punon në arritjen e kushteve për zgjedhje të lira dhe të drejta, prandaj kërkohet që kjo gjë të ndryshojë menjëherë.

Ligji aktual zgjedhor është tejet diskriminues ndaj shqiptarëve, dhe u mohon atyre të drejtat e garantuara me Kushhtetutë, thuhet në mes tjerash në këtë deklaratë.