Amatrice, histori qe nuk shuhet!

0

Amatrice ndodhet në krahinën Rieti, në pjesën veriore të Lazios, që është një destinacion i rëndësishëm turistik në Itali dhe sot e rrënuar komplet. Ndonëse qyteza ndodhet në një reliev malor, mijëra qytetarë të Romës dhe jo vetëm, e vizitojnë gjatë verës. Po ashtu, Amatrice, njihet si fshati ku është “shpikur” salca e famshme e makaronave ‘Amatricana’. Per kete kuzhiniere ane e mbane botes kane nisur nje fushate per te ndihmuar Amatricen tashme te shkaterruar. Ne menute e restoranteve eshte shtuar edhe spaghetti alla amatricana dhe per cdo pjate te porositur 2 euro do shkojne per rimekembjen e Amatrices.

Amatrice njihet për lavdinë e saj gastronomike, me një traditë antike, duke u bërë kështu dhe qyteza e kuzhiniereve të Papëve.