Aleanca Qytetare: Vazhdon diskriminimi i shqiptarëve

0

Aleanca Qytetare shpreh shqetësimin e vet për vazhdimin e diskriminimit të pakicave nga organet shtetërore.

Sipas kësaj organizate, dyert e institucioneve publike janë pothuajse të mbyllura për përfaqsuesit e popujve pakicë. Ndër të më të diskriminuar sipas statistikës vazhdojnë të jenë shqiptarët, të përfaqsuar me vetëm me 1,32% në këto organe, kurse në qeveri, skuadrën antiterroriste dhe Agjensinë e sigurisë kombëtare, pthuajse nuk ekzistojnë fare.

Kjo organizatë e ka qajtur të papranueshëm këtë lloj diskriminimi, dhe bën thirrje për aksione të korodinuara me qëllim përmirsimin e situatës së përgjithshme.