Filmi kosovar “Shok” nominohet për Oscar

0

Filmi kosovar “Shok”, me regji dhe skenar të Jamie Donoughue, është nominuar për çmimin prestigjioz Oscar, në katergorinë e filmit më të mirë të shkurtër “Live Action Short Film”.

Ngjarja në këtë film zhvillohet gjatë periudhës së luftës në Kosovë, derisa dy shokë vënë në provë shoqërinë e tyre, gjatë luftës për mbijetesë. Filmi është mbështetur nga Qendra Kinematografike e Kosovës, me producentë Eshref Durimishi dhe Harvey Ascott.

“Shok” është filmi i parë kosovar që arrin të nominohet për çmimin Oscar dhe po cilësohet si suksesi më i madh në historinë e kinematografisë kosovare.