Zëri i Amerikës: Misteret e varrezave të Vuksanlekajve (video)

0

Varrezat e Vuksanlekajve në Malësi cilësohen si monumente të një rëndësie të veçantë jo vetëm në Mal të Zi por edhe në rajon. Ata janë varreza pa emra dhe vetëm me simbole të gdhendura në gurë dhe që konsiderohen si të vetmet në hapësirën e Ballkanit.

Njohësit e mirë të kësaj kulture  vlerësojnë se këto varreza duhet të studiohen, të identifikohen dhe të konzervohen si një trashëgimi e veçantë materiale të zonës së Malësisë.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj  përgatiti kronikën.