Zëri i Amerikës: Eposi i Kreshnikëve, një trashëgimi e veçantë shqiptare në Malin e Zi (video)

0

Shqiptarët në Mal të Zi janë të njohur për këngët e eposit të kreshnikëve, të cilat ende sot gjallojnë në Malësi, Plavë e Guci, Krajë dhe në Anë të Malit.

Studiuesit e kësaj fushe vlerësojnë se eposi i kreshnikëve është monument i veçantë i poezisë gojore shqiptare, që pati një ndikim të fuqishëm edhe tek popujtë tjerë në Ballkan.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj përgatiti kronikën: