Viset shqiptare në koleksionin fotografik të Sulltan Abdyl Hamidit II

0

 

 

Robert Elsie, studiuesi i  njohur i letërsisë dhe folklorit shqiptar, publikon imazhet e Ballkanit Perëndimor në shek. XIX, ndër të cilat edhe ato të viseve shqiptare, të cilat mund t’i shihni më poshtë. Koleksioni i përkiste Sulltan Abdyl Hamidit II dhe përmban fotografi mbresëlënëse të periudhës në fjalë.

Ndër fotografitë është edhe qyteti i Ulqinit, bashkë me ato të Shkupit, Shkodrës, Ferizajit e Kaçanikut.

 

 

 

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13