Ushtria e Shqipërisë: Dikur dhe sot (foto)

0

Forcat e Armatosura të Shqipërisë, pavarësisht rrënimit të madh të pas viteve ’90 dhe pas ngjarjeve tragjike të 1997-ës, është kthyer në një forcë dinjitoze dhe të denjë për të qënë pjesë e Aleancës më të madhe politike-ushtarake në botë, NATO-s.

Përparime ka jo vetëm në armatim dhe logjistikë, por edhe në trajnimin e efektivëve të rinj, qofshin ata oficerë madhorë apo ushtarakë të thjeshtë.

Por nëse pyet dikë më të vjetër në moshë dhe që ka jetuar në komunizëm, do të thotë se Shqipëria në atë kohë ka patur një ushtri shumë të madhe dhe të fuqishme me pjesën më të madhe të buxhetit të shtetit që shkonte vetëm për të.

 

 

/albeu.com/