URA ankohet për gjuhën e urrejtjes ndaj serbëve në televizionin publik.  

0

URA ka prezantuar vërejtje këshillit programor të televizionit publik për, siç thuhet në kumtesë, për gjuhë të urrejtjes ndaj popullit serb.

Flitet për emisionin “Dvogled” ku lidhur me vizitën e shkrimtarit serb Matija Beqkoviq në Budve, filozofi Milenko Peroviq tha në mënyrë të turpshme që ai mund të vinte vetëm në komunat ku çetnikët janë në pushtet duke gënjyer dhe duke etiketuar njerëzit në këtë mënyrë pa ndonjë bazë. Në kulmin e fjalës së tij me elementë të fashizmit, Peroviç shpreson që Beqkoviq do të jetë në gjendje të vijnë vetëm në Brodartevë në të ardhmen dhe kështu u shkel rëndë Ligji dhe Kushtetuta e Malit të Zi” thuhet në kumtesën e URA.

Ato kërkojnë nga këshilli programor që të tërheqin këtë emision dhe nga agjensioni për mediume elektronikë të japin masa paralajmëruese ndaj televizionit publik.

Klikoni këtu për kumtesën integrale