Rrëshqitje e dheut në Krruç. Dëmtohen rëndë shtëpitë

0

Pas përmbytjeve të djeshme, rreziku i radhës është shfaqur në formën e rrëshqitjeve të dheut.

Portali “Vijesti” njofton se në lagjen Krruç, kodra me largësi rreth 200 metra nga bregu i detit, ka filluar të rrëshqasë duke dëmtuar një numër shtëpishë të pabanuara.

df357b715d216ff7815a56d89a21ef37

Antari i shtabit të emergjencës Saubih Mehmeti, ka deklaruar se janë evakuuar dhjetra familje, dhe se ekziston rrezik edhe për mjaft shtëpi të tjera që ndodhen në brezin e dytë.

Në pjesët tjera të qytetit uji është tërhequr dhe gjendja po shkon drejt normalizimit, por dëmi i shkaktuar është jashtëzakonisht i madh.