Punimet e Vahida Hasanaga Nimanbegut në Sidnei

0

Ekspozita ndërkombëtare “Kartolinë nga vendi im” është e vendosur momentalisht në Medulin, në Kroaci. Ideatore e këtij projekti ëshë Istra Lazaric Toner, artiste akademika nga Anglia, e cila donte që të bashkojë njerëzit nga vende të ndryshme të botës për të vënë në pah ndryshimet dhe ngjashmëritë në mes tyre. Projekti ka të bëjë me përdorimin e tekstilit për të shfaqur pamje nga vendet pjesëmarrëse, të cilat janë Kroacia, Anglia, Australia dhe Mali i Zi. Ekspozitat deri më tani janë mbajtur në Tivat, Podgoricë, Pula, Hojlake, Liverpul, Bebington dhe tani nHoylakeu Medulin.

Pas Medulinit, ekspozita do të lëvizë në Sidnei, Australi. Nga Mali i Zi, pjesëmarrës në këtë ekspozitë janë: Vahida Hasanaga Nimanbegu, Renata Masanovic Rijavec, Stanka Antanasijevic i Milena Mila Vladisavljevic