Prifti i ri ortodoks serb i Ulqinit që adhuron Çetnikët. (FOTO)

0

Pasi që disa portale nga Ulqini kanë shkruar rreth pensionimit të Priftit të vjetër ortodoks serb të Ulqinit Radojica Bozhoviq që e përshkruan si figurë të ngritur dhe ardhjes së priftit të ri Sinisha Smiljiq është mirë të dihet rreth priftit të ri serb te Ulqinit.

Sinisa Smiljic është serb nga Bosnja i cili njihet ne incidentin ku bashke me një grup gazetarësh nga Rusia ka tentuar që të hyjnë me dhunë në Sveti Stefan për ti treguar atyre rrënojat e kishës. Ai u arrestua bashkë me një grup personash që i ndihmuan në këtë akt.

Po ashtu Sinisa Smiljic është depërtuar nga Mali i Zi sepse në Mal të Zi nuk kishte leje qëndrimit por ishte i regjistruar vetëm si turist dhe rregullisht punonte pa leje qëndrimit.


Përveç gjithave Sinisa Smiljic njihet si përkrahës i çështjeve Serbomadhe duke ngritur në faqen e tij te Facebookut figurat çetnike sikur Drazha Mihajloviq dhe e fundit ku ndanë artikullin me “feel content” për rehabilitimin e çetnikut Nikolla Kallabiq  dhe artikullin e portalit in4s ku përkujtohet “vrasja” e Slobodan Milosheviqit.

Çfar bje në sy me faqen e tij të Facebookut është edhe një ilustrim me një fjali “Si do të duket EU pa Anglinë” duke krahasuar hartën e Europes me një mysliman duke u falur në sexhde.

Më sa duket prifti i ri do të trashëgojnë gjithë tendencat e priftit të vjetër Radojica Bozhoviq i cili njihet si përkrahës i opozitës pro-serbe, dhe me liturgjitë në rrënojat e kishave për të cilat pretendonte që janë serbe sikur ajo ne Shas, vendosja e kryqit ne kala etj…