Panairi artizanal në Pogradec: Këtë vit edhe pjesmarrës nga Ulqini

0

Eshtë çelur në qytetin e Pogradecit edicioni i rradhës i panairit rajonal të produkteve artizanale. Në këtë edicion të panairit kanë ekspozuar produktet e tyre të punuara me dorë artizanë të ndryshëm nga Shqipëria si dhe artizanë të mbëritur nga Kosova e vendet tjera të rajonit.

Këtë vit në këtë panair marrin pjesë edhe përfaqsues nga shoqata artizanale “Globus Art” nga Ulqini, me në krye Ramiz Hajdarin.

Qëllimi i panairit rajonal të produkteve artizanale është, jo vetëm promovimi dhe ruajtja e vlerave artizanale dhe kulturore,por dhe shkëmbimi i eksperiencës midis artizanëvë në mbarë rajonin.