Noel Malcolm takohet me kryetarin e Komunës së Ulqinit Nazif Cungu

0

Kryetari i komunës Nazif Cungu priti në kabinetin e tij historianin dhe poliglotin e njohur anglez Noel Malcolm, autorin e librit ”Agjentët perandorakë” dhe presidenten e shtëpisë botuese “Dudaj”

Duke përgëzuar autorin për librin e tij që sjell historitë e ndërthurura të dy familjeve shqiptare nga qyteti ynë, ai e njoftoi mysafirin me të kaluarën e Ulqinit, por edhe me të tashmen. Uroj tha më tej Cungu që një libër i këtyre përmasave i vlerësuar nga kritika të jetë pjesë e programeve mësimore për të rinjtë dhe studentët tanë.

Vepra “Agjentët perandorakë” mbulon një periudhë jetike të historisë së mesdheut dhe asaj evropiane. Kryetari Cungu, e shoqëroi autorin edhe në ambientet e hotelit Otrant ku u bë promovimi i kësaj vepre.

image