Korrupsioni në vitin 2014: Putin në vend të parë, ndiqet nga Gjukanoviq

    0

    Projekti për Raportimin e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit “OCCRP” me seli në Sarajevë, i cili përbëhet nga gazetarë ndërkombëtarë, ka paraqitur analizen e vet për kryetarët e qeverive/shteteve të cilesuar si më të korruptuarit në vitin e kaluar.Titillin si më i korruptuari e fitoi  presidenti i Rusisë Putin, i cili është finalist për cdo vit, i ndjekur nga kryeministri i Malit te Zi Gjukanoviq dhe ai hungarez Orban.

    Në njoftimin e kësaj organizate theksohet se Putin e meritoi titullin si rezultat i arritjes së shëndrrimit të Rusisë në qendër kryesore të pastrimit të parave si dhe bashkunimit me organizata kriminale.