Kisha serbe vazhdon të përvetsojë objektet fetare. Pas Krajës rradhën e ka Shasi (foto)

0

Kisha Ortodokse Serbe, gjegjësisht dega e saj në Mal të Zi, vazhdojnë traditën e përvetsimit të objekteve fetare në territorin ku jetojnë shqiptarët.

Në Shas, para 3 ditëve, kjo kishë ka mbajtur liturgjinë e rradhës të udhëhequr nga prifti i kësaj kishe në Ulqin, Radojica Bozhoviq.

Liturgjia u mbajt me rastin e Lindjes së Shën Jovanit, dhe në vendin që kjo kishë e konsideron seli të Gjon Vladimirit.