Gjeloshaj-Ali Salës: Meritat për Kohën Javore i ka Genci Nimanbegu

0

Deputeti i Alternativës Shqiptare Nikë Gjeloshaj, i është kundërpërgjigjur gazetarit Ali Salaj, në lidhje me shkrimin e tij në portalin “Ul-Info”.

Në këtë shkrim Salaj deklaron se merita kryesore për gjetjen e modelit të financimit të “Kohës Javore” i takon lobit shqiptar në SHBA dhe Ranko Krivokapiqit.

Siç kemi shkruar më parë, Salaj ishte i paraparë si kandidati kryesor për vendin e drejtorit të TV Ulqinit, tenderi i të cilit dështoi para disa ditëve, dhe poashtu këshilltar i kryetarit të komunës Fatmir Gjeka për këtë çështje.

Deklaratën e deputetit Gjeloshaj po e japim ashtu siç ndodhet na faqen e tij në facebook.

 

“Lexova ne portalin e sherbetorit te konfrimuar, nje tekst te Ali Salaj. Me keqeardhje me duhet te konstatoj qe eshte shume i pavertet, duke mos mohuar se z. Lluka dhe z. Boga kane intervenuare per situaten e gazetes Koha Javore, mirepo per hire te vertetes me fakte do Ju paraqes se deputet shqiptare punojne.

Gjegjesisht ateher shefi i klubit tone Genci Nimanbegu me angazhim shume te madh, me permbi 30 takime eshte arrit te gjendet modeli i financimit te Kohes Javore, per cka duhet te kemi te gjithe konsiderat per kete pune te z. Nimanbegu dhe anetarve te grupit punes ku ishte edhe z. Abazoviq dhe z. Sekuliq.

Barra kryesori ishte mbi z. Nimanbegu, qe se paku duhet me i thene te lumt per punen qe bere, te na pelqej apo jo, kjo eshte se paku moralshme.
z. Salaj, Krivokapiq ishte ne mes te shtatorit ne SHBA, ndersa me poshte mund te lexoni shkresen e shefit te klubit ne ate kohe z. Nimanbegu me 5 shtator 2014 ndersa me posht mund te lexoni perfundimet nga Kolegjiumi i Kuvendit te Malit te Zi nr 87, dhe vete mund te gjeni te verteten, ky ishte obligim per ate qe nuk eshte permendur, mirepo pasi tentohet te dezinformohet, ateher lexoni argumente:
Koha Javore:
Radna grupa formirana:
Genci Nimanbegu– koordinira
Predrag Sekulic– ispred pozicije
Dritan Abazovic – ispred opozicije
Sastanak sa Ministarstvom finansija, Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, Odbor oko Finansiranja Koha Javore!
Kolegijum Predsjednika Skupštine Crne Gore je na inicijativu predsjednika Kluba poslanika albanskih partija (FORCA, AA), HGI i LPCG, Genc Nimanbegua, u vezi sudbine „KOHA JAVORE“ i njenog održivog budućeg statusa, a pošto je u „Pobjedi“ pokrenut stečaj, raspravljao o aktuelnoj situaciji u kojoj se nalazi nedjeljnik koji izlazi na albanskom jeziku. Svi predstavnici poslaničkih klubova su dali podršku stavu da Skupština Crne Gore kao osnivač preuzme odgovornost i ponudi jedno rješenje koje je održivo za budućnost tog lista. Odlučeno je da se formira radna grupa koja će Skupštini ponuditi predlog rješenja o budućem statusu „Koha Javore“. Radnom grupom će koordinirati poslanik Genc Nimanbegu, dok će članovi ispred pozicije biti poslanik Predgrag Sekulić i ispred opozicije Dritan Abazović.


Nik Gjeloshaj”

FB_IMG_1423005354169