Der Standard: Kriporja e Ulqinit në rrezik!

0

2015-01-13 13_41_00-Greenshot

“Në Kriporen e Ulqinit vështire se do të ketë prodhim, cka do të shkaktojë probleme për zogjtë në këtë rajon. Ambijentalistët paralajmërojnë ndërtimin e komplekseve turistike.”

Me këto fjalë gazeta austriake “Der Standard” fillon artikullin për Kriporen e Ulqinit, ku edhe një herë shprehet shqetesimi për të ardhmen e Kripores, por edhe të rreth 250 llojeve të shpendëve që atë e kanë habitat natyrorë.

Nga këto, për shkak të bukurisë,  më shumë ndoshta tërheq vemendjen prania e flamingove, por Kriporja është jetike për të gjithë.

Nëse kjo situatë vazhdon, dhe nuk do të ketë prodhim ashtu si vitin e kaluar, atëhere e gjithe kjo botë shtazore do të vihet në rrezik.

Dhe kjo, me perjashtime të rralla, me tepër shqeteson të huajt se shtetin dhe banorët e Malit të Zi.