Agrumi Ulqin Montenegro vazhdon të eksportojë jashtë vendit

0

Agrumi Ulqin Montenegro, shoqata nga Ulqini që merret me analizën dhe lokalizimin e tregjeve për eksportin e prodhimeve bujqësore vendore nga prodhuesit e komunës së Ulqinit, vazhdon me eksporte të suksesshme.
Shoqata luan rol kyç në ndërlidhjen e prodhuesëve me tregjet nga vendi dhe jashtë dhe deri tani ka realizuar një sërë eksportesh të mëdha në Sërbi, Kosvë dhe Maqedoni. Nëpërmjet kësaj shoqate furnizohet edhe zinxhiri i madhë i supermarketeve VOLI.
Ndër projektet e fundit të realizuara janë eksporti i mandarinave në Sërbi nga prodhuesi vendorë Kanto Elezoviq, i cili prodhonë rrethë 300 tonelata mandarina, klementina, portokalla e kivi në vit.