Abazoviq: 13 korriku datë e shkruar me shkronja rë arta të histrorisë së shtetit tonë!

0

Abazoviq: 13 korriku datë e shkruar me shkronja të arta të histrorisë së shtetit tonë!

13 korriku është datë e shkruar me shkronja të arta të historisë së Malit të Zi, kur u pranua si shtet i pavarur dhe fillimin e luftës antifashiste. Kjo datë na përkujton kohën kur Mali i Zi bashkë me fuqitë e mëdha ka ditë me kriju ngjarjet e medha historike dhe të shkruajn historinë e Malit të Zi.

Tha deputeti shqiptar Abazoviq duke uruar qytetrëve ditën e shtetësisë të Mali të Zi.

Kujtojmë qe 13 korriku festohet si dita e shtetësisë se Malit te Zi duke kujtuar ditën e mbylljes se Kongresit te Berlinit me 13. korrik 1878 ku fuqizë e mëdha të asaj kohe vendosen që Malit te Zi ti aneksohet Tivari, Plava dhe Gucia dhe Malit te Zi u jap drejta te lundrojnë nëpër Bunë dhe të dalin në Ulqin.